Refurbished 2023: Vad säger ledande sajter om utveckling och populära produkter?

Denna artikel syftar till att ge dig som läsare information om vad stora globala sajter skriver om refurbished-marknaden och dess mest populära produkter i år. Vi har skrivit många artiklar där vi lyfter fram dess fördelar. Men varför lita helt på oss ”amatörer” i Sverige? Nu får ni serverat vad ”världen” säger 🙂

Som man kan förvänta sig ligger mycket fokus på refurbished smartphones. Helt enkelt för att det är dom mest populära produkterna. Medan de senaste modellerna alltid lockar uppmärksamhet är det renoverade smartphones som verkligen skiner igenom som det smarta valet för många konsumenter. Men varför? 

Förståelsen av "Refurbished produkter"

Enligt Forbes Vetted, är renoverade produkter inte bara ”begagnade”. De är använda eller skadade varor som har genomgått rigorös reparation och återställning för att se ut och fungera som nya. Detta gäller inte bara smartphones, utan även andra teknikvaror och även köksapparater. Företag som Apple, KitchenAid och Patagonia säljer renoverade produkter som de själva har reparerat och inspekterat, vilket garanterar kvalitet.

Ingen nyhet här direkt men intressant att kläder från exempelvis Patagonia är väldigt populära såväl som köksapparater från KitchenAid. Kanske inte så konstigt då dessa märken är relativt dyra och alla vill inte spendera pengarna som krävs för att köpa dessa produkter nya.

Varför välja renoverat/refurbished?

Huvudskälen är enkla säger dom: hållbarhet och kostnadsbesparingar. Att köpa renoverade produkter är bra för miljön eftersom det minskar efterfrågan på nya råvaror och minskar elektroniskt avfall. Samtidigt kan det spara konsumenterna en rejäl slant, särskilt när det gäller högkvalitativa teknikprodukter.

Detta ligger i linje med vad vi också tycker i tidigare artiklar. Att spara pengar är alltid intressant för gemene man och att samtidigt göra en insats för miljön är ju win-win för alla.

De bästa renoverade smartphones 2023

Student Computers har markerat att marknaden för renoverade smartphones blomstrar när vi närmar oss mitten av 2023. Några av de mest framstående inkluderar:

  • Apple iPhone 12: Känd för sitt A14 Bionic-chip och OLED Super Retina XDR-skärm, detta är en favorit bland många användare. Köp den hos refurbly.se 
  • Samsung Galaxy S21: Med sin Exynos 2100-processor och 6,2-tums Dynamic AMOLED 2X-skärm är den här telefonen ett tekniskt kraftpaket. Köp begagnade Samsung smartphones hos refurbly.se
  • Google Pixel 5a: För dem som söker värde för pengarna står denna telefon ut med sin imponerande kamera och långa batteritid.
  • OnePlus 9: För de som vill ha kraft och prestanda är detta telefonen att titta på med sin Snapdragon 888-processor och 6,55-tums Fluid AMOLED-skärm.

Detta inlägg är en annons för Refurbly och innehåller annonslänkar.

Slutsats

Att välja renoverat betyder inte att kompromissa med kvalitet. Istället kan det vara det mest ekonomiska och miljövänliga valet du gör enligt artiklarna vi läst. Nästa gång du funderar på att uppgradera din smartphone, överväg att gå den renoverade vägen. Vi har också skapat en YouTube short med denna artikel som utgångspunkt.