Refurbished Playstation 5 - En smartare väg till spelglädje?

När teknik möter hållbarhet uppstår magi. PlayStation 5 har redan skrivit historia med sin banbrytande teknik, men nu står vi inför en ny era – en era där renoverade PS5-konsoler inte bara erbjuder en prisvärd väg till nästa generations spelupplevelser utan också en chans att göra en positiv miljömässig inverkan. Upptäck hur en renoverad PS5 kan förändra ditt sätt att spela och tänka på teknik.

Innovation, hållbarhet och kostnadseffektivitet

PlayStation 5 står som en pelare av teknisk innovation och spektakulär underhållning. Genom att välja en renoverad PS5, tar vi dock ett steg bortom ren teknologisk beundran och in i en värld där hållbarhet och tillgänglighet spelar lika stor roll som prestanda. Dessa renoverade konsoler erbjuder en unik möjlighet att uppleva allt som PS5 har att erbjuda, men till en mer överkomlig kostnad. Detta innebär inte bara en minskning av elektronikavfall och en förlängning av produktens livscykel utan också att nästa generations spelupplevelser blir tillgängliga för en bredare publik. Genom att kombinera passionen för spel med ett miljövänligt perspektiv blir renoverade PS5-konsoler en symbol för en framtida värld där teknik möter ansvar.

Vi står inför början på en ny trend inom elektronik – där renovering inte bara är ett ekonomiskt val utan också en miljömässig nödvändighet. Utforska med oss i denna artikel hur denna trend kan forma framtiden även för spelkonsoller.

Kvalitet, pålitlighet och kundsupport

Att köpa en renoverad PS5 innebär inte att man kompromissar med kvalitet eller pålitlighet. Varje renoverad enhet genomgår en rigorös kontrollprocess där allt från hårdvara till mjukvara testas och säkerställs att uppfylla höga standarder. Denna omfattande renoveringsprocess garanterar att din PS5 inte bara fungerar som en ny utan också håller samma prestanda och kvalitet som du förväntar dig.

Men vad händer om du behöver support eller hjälp? Oroa dig inte. Renoverade PS5-konsoler kommer ofta med omfattande garantier och tillgång till pålitlig kundsupport. Detta innebär att du kan njuta av ditt köp med fullständig sinnesro med vetskapen att hjälp och service är tillgänglig om du någonsin skulle stöta på några problem. Att välja en renoverad konsol är inte bara ett smart val för din plånbok, det är också ett tryggt val.

Playstation 5

PlayStation 5, även känd som PS5 är en av de mest efterlängtade spelkonsolerna från Sony. Den har en rad imponerande specifikationer som gör den till en kraftfull maskin för spelentusiaster. Här är några av de viktigaste specifikationerna för PS5:

 • CPU: Den har en CPU med 8x Zen 2-kärnor som körs på 3,5 GHz (variabel frekvens).
 • GPU: PS5 har en GPU på 10,28 TFLOPs, med 36 CUs som körs på 2,23 GHz (variabel frekvens). GPU-arkitekturen är anpassad RDNA 2.
 • Minne/Gränssnitt: Konsolen har 16 GB GDDR6-minne med ett 256-bitars gränssnitt.
 • Minnesbandbredd: Minnesbandbredden är 448 GB/s1.
 • Intern lagring: PS5 har en anpassad SSD med 825 GB lagringsutrymme.
 • IO-genomströmning: IO-genomströmningen är 5,5 GB/s (rå), typiskt 8-9 GB/s (komprimerad).
 • Utbyggbart lagringsutrymme: Konsolen har en NVMe SSD-plats för utbyggbart lagringsutrymme.
 • Extern lagring: PS5 stöder extern lagring via USB HDD.
 • Optisk enhet: PS5 har en 4K UHD Blu-ray-enhet.

Dessutom har PS5 en digital utgåva och dess interna lagring är en specialbyggd 825 GB solid-state-enhet (667 GB tillgängligt) med ett 12-kanalsgränssnitt, vilket uppnår en rå genomströmning på 5,5 GB/s. Denna atypiska enhetsstorlek visade sig vara optimal för 12-kanalsvägen snarare än en mer vanlig 512 GB eller 1 TB-enhet2.

PS5 är verkligen en spelkonsol som tar spelupplevelsen till en helt ny nivå!

Vad säger köpare av refurbished PS5?

Eftersom vi gärna vill skapa lite mervärde för dig som läsare har vi också analyserat recensioner på Amazon.com från konsumenter som köpt refurbished PS5. Det går inte att dra så många slutsatser av det eftersom Amazon är stora globalt och ingen svensk återförsäljare (även om amazon.se finns). I skrivande stund verkar inte ”Amazon Renewed” finnas på den svenska sidan. Det kan dock vara intressant ur den synvinkeln att vi kanske kan se lite vilka problem en refurbished PS5 kan ha.

Vi kikade alltså på recensioner från i år. Det som slog oss är att det fanns en hel del negativa recensioner, att det fanns negativa recensioner är väl inget konstigt i sig men det va fler än vi räknat med. Självklart finns det också bra recensioner och en missnöjd kund är troligen mer benägen att skriva om det än en nöjd. Några intressanta negativa recensioner vi vill lyfta fram är:

 • En köpare beskriver en situation där de mottog en defekt enhet som felaktigt listades som ”renewed” och sedan som ”ny”. När kunden försökte returnera produkten vägrade säljaren att återbetala köpesumman och anklagade istället kunden för bedrägeri, vilket resulterade i en omfattande avgift för återläggning av varan.
 • I ett annat fall köpte en person konsolen som en födelsedagspresent men upptäckte snabbt allvarliga problem. Kontrollen hade driftproblem och konsolen stängde av sig själv efter 20 minuter med ett meddelande om överhettning. Försök att kontakta säljaren för stöd lämnades obesvarade, vilket förvärrade kundens frustration.
 • Slutligen rapporterar en annan användare om upprepade felmeddelanden för både nedladdade och fysiska spel, problem som kvarstod trots försök till lösning via teknisk support. Kunden uttrycker ånger över att inte ha köpt en ny enhet direkt och påpekar att besparingen på 70-80 dollar inte var värt huvudvärken som följde.

Det är svårt att dra någon slutsats av dessa och kanske är det så att Amazon har olika säljare av dessa rekonditionerade konsoller. Men vi tycker nog att kommentarerna passar mer in för begagnade enheter än rekonditionerade.

För att balansera lite så har vi såklart tagit med även positiva recensioner och dom handlade om:

 • Flera kunder har delat med sig av sina positiva erfarenheter med renoverade PlayStation 5-konsoler.
 • En kund uttrycker stor entusiasm och är mycket nöjd med sitt nya PS5, och berättar hur enheten överträffade förväntningarna.
 • En annan kund berömmer säljaren för utmärkt kundservice och snabb leverans, och rekommenderar dem varmt till andra köpare.
 • En tredje kund lyfter fram kvaliteten på den mottagna konsolen, som var i utmärkt skick och fungerade perfekt. De påpekar även att även om de stött på problem med en icke-fungerande kontroll så visade säljaren stor vilja att lösa situationen snabbt och effektivt genom att skicka en ny kontroll utan några problem.

Dessa omdömen belyser att det finns pålitliga alternativ för dem som söker efter en renoverad PS5 och att en positiv upplevelse inte bara handlar om produkten i sig utan även om säljarens förmåga att erbjuda god service och support

Kort avslutning

Att välja en renoverad PS5 är mer än bara ett smart ekonomiskt val – det är ett ställningstagande för en hållbar framtid och en ny era av ansvarsfull konsumtion. Upptäck hur du kan ta ditt spelande till nästa nivå samtidigt som du bidrar till en mer hållbar värld. Besök våra partners för att hitta din renoverade PS5 idag och bli en del av förändringen. 

OBS! Eftersom PS5 fortfarande är väldigt attraktiv som konsoll så är det inte alltid möjligt att hitta rekonditionerade enheter. Troligen är det enklare att hitta begagnade då andrahandsvärdet är relativt högt. Ge det något år till dock så tror vi det kommer finnas ett större utbud.

PS5 hos Computersalg.se

Ta en titt på sortimentet för PS5 hos computersalg.se!

Artikeln innehåller reklam/annons för Computersalg.se